به گزارش خبرگزاری «حوزه» از اصفهان، دکتر احسان شهیر، کارشناس امور اجتماعی استانداری اصفهان در جلسه کرسی آزاداندیشی «عضویت طلاب در شبکه های اجتماعی؛ آری یا خیر؟!» اظهار داشت: امروزه شبکه های اجتماعی از یک طرف به عنوان فرصت، نقش مهمی در تعیین راه حل مسائل، اداره تشکیلات، ارتقاء سطح رضایتمندی پرسنل و میزان موفقیت افراد در رسیدن به اهدافشان در کلیه سطوح از خانواده تا ملت ها ایفا میکند، که نمونه بارز آن فیس بوک با یک میلیارد و چهارصد میلیون کاربر است.
وی افزود: از طرف دیگر در نگرش بر رفتار، پردازش ها و تعاملات اجتماعی افراد نیز تأثیر میگذارد و با دانستن نگرش افراد، میتوان رفتار آنها را کنترل کرد و امروزه یکی از بهترین ابزارها برای ایجاد رضایتمندی بین اعضاء، شبکههای اجتماعی است مانند ناسیونال و گوگل که با تمامی کادرشرکت در شبکه های مجازی ارتباط ایجاد نموده اند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه با اشاره به این که ثانیهای هفت نفر به فضای وب اضافه می شوند که در ماه حدود 19 میلیون نفر می شود، افزود: تعداد کل کاربران اینترنت در سراسر جهان 3 میلیارد و دویست و پنج میلیون است که این به این معناست که نزدیک 50% جمعیت جهان کاربر اینترت هستند.
وی ادامه داد: تعداد وب سایت های موجود 930 میلیون است که تقریباً یک سوم جمعیت دارای سایت هستند. کارشناس امور اجتماعی استانداری اصفهان اظهار داشت: رتبه ایران در اتحادیه بین المللی مخابرات(ITU) چهاردهم دنیاست و نزدیک به 36 میلیون نفر ایرانی در این فضا حضور دارند، و با توجه به امکانات رایگان و فراوانی که در اختیار ما قرار داده شده است، می توان نتیجه گرفت که اگر ایرانی ها بخواهند می توانند انقلابی را در فضای مجازی ایجاد کنند.
کارشناس امور اجتماعی استانداری اصفهان شبکه های اجتماعی را ابزاری توانمند و مؤثر و ماندگار در عصر جدید که به خدمت اربابان قدرت و سیاست و فرهنگ در آمده است، دانست و افزود: برای استفاده بهینه از این فرصت یا تهدید شبکه های اجتماعی باید چشم اندازها و سیاست ها و نقاط ضعف آنها را شناخت.
این استاد دانشگاه به برخی از راهکارهایی که از طریق اینترنت به کار گرفته شده است اشاره کرد و گفت: جاسوسی اینترنتی، تشکیل اجتماعات مجازی، نافرمانی مدنی، دموکراسی دیجیتالی، افکار سازی از طریق اینترنت، فرقه گرایی از طریق اینترنت، اپوزسیون اینترنتی، نفوذ و خرابکاری اینترنتی و کسب اطلاعات از سیستم های اجتماعی و سیاسی.
توسعه محتوای منطبق بر ارزش ها وظیفه طلاب است
شهیر با طرح این سووال که نهایتاً وظایف مؤمن انقلابی چیست؟ گفت: این وظایف بر اساس بیانات مقام معظم رهبری برای شورای عالی انقلاب فرهنگی و مصاحبه با اعضای این شورا تنظیم شده است.
وی مورد اوّل را مواجهه هوشمندانه و مقتدرانه با تحولات پرشتاب فضای مجازی عنوان کرد، و گفت: سیاست گذاری، مدیرت کلان و برنامه ریزی و تصمیم گیریهای لازم و بهنگام در فضای مجازی، نظارت و رصد کارآمد و روزآمد فضای مجازی، استفاده از فرصتها و ظرفیتهای فضای مجازی و مقابل با آسیبها و تهدیدات آن، توجه به تحولات سریع و پیچیده در میدان فضای مجازی از دیگر وظایف می باشد.
این استاد دانشگاه در پایان این جلسه توسعه محتوا منطبق بر ارزش ها و فرهنگ اسلامی- ایرانی در تمامی قلمروهای مورد نیاز جامعه در عرصه فضای مجازی را از مهم ترین وظایف طلاب و روحانیون دانست و عنوان داشت: ترویج هنجارها و ارزشها در عرصه فضای مجازی، ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی در عرصه فضای مجازی، ممانعت از رخنه ها و آسیب های فرهنگی و اجتماعی در عرصه فضای مجازی، مقابله مؤثر با تهاجم همه جانبه فرهنگی در عرصه فضای مجازی از دیگر وظایف می باشد.